CAT  ENG  ESP

Asana casos d'ús: Calendari editorial

Seguiment dels processos de creació de continguts

T'expliquem com mantenir la producció de continguts al dia i complir amb els terminis de publicació amb la plantilla d'Asana de calendaris editorials.

No és senzill produir i publicar continguts de qualitat i menys encara quan s'ha de fer utilitzant diversos formats i canals. És per aquest motiu que un calendari editorial, també conegut com a calendari de continguts, pot ser útil. És un cronograma que inclou totes les publicacions de blocs, articles o vídeos, mostrats en detall pas a pas, des de la idea fins a la publicació.

Aquests són alguns consells per crear un bon calendari editorial:

  • Gestiona el contingut en un sol lloc. Afegeix al calendari editorial cada contingut que produeixes pel teu projecte perquè no hagis de buscar informació en els correus electrònics, fulls de càlcul o documents, sinó que tot ho puguis trobar en el mateix canal de distribució.
  • Divideix el procés de publicació. Crea tasques de tots els passos necessaris per tal de produir un contingut, incloent-hi l'esborrany, l'edició, l'aprovació i la publicació, i estableix terminis per a crear un programa de treball que puguis visualitzar en el calendari.
  • Visualitza clarament l'estat del contingut. Quan generes un gran volum de contingut, és difícil saber l'estat de cada material. Fes el seguiment del contingut en totes les etapes de la producció perquè puguis veure fàcilment l'estat de la feina.
  • Mantingues les comunicacions i el contingut en el mateix lloc. Les necessitats i els terminis poden canviar a mesura que vas creant els continguts. Assegura't que el teu equip està al cas dels canvis compartint actualitzacions sobre la feina en els comentaris.

Com es pot crear un calendari editorial?

Asana ofereix la possibilitat d'utilitzar les seves plantilles de calendaris editorials. Són fàcils d'utilitzar i us estalvien la feina d'haver-los de configurar. Tots els membres de l'equip podran visualitzar amb claredat quin contingut i en quines dates es publicarà. Amb els camps personalitzats també és possible assignar un responsable, fer seguiment de cada etapa, etc.
Aquests són alguns tipus de calendaris de contingut:

cross