CAT  ENG  ESP

Asana casos d'ús: CRM

Gestió de projectes i de clients

El CRM, en anglès Customer Relationship Management, és una part fonamental de qualsevol negoci i posa el focus en les estratègies, tecnologies i pràctiques que les empreses utilitzen per interpretar les dades i les interaccions dels clients.

Un CRM té bàsicament com a objectiu el creixement de les vendes, la retenció dels clients i la millora de les relacions amb aquests. La versió més bàsica d'un CRM posa tots els documents i la informació del client en una base de dades que els propietaris i gestors d'empreses poden accedir i gestionar fàcilment. Amb el temps, es van afegint més característiques per fer aquest tipus d'eina més eficient i eficaç.

Programari CRM vs. programari de gestió de projectes

No sempre resulta fàcil distingir la línia que separa un programari CRM d'un programari de gestió de projectes. Aquí us expliquem algunes similituds i diferències.

Similituds:

  • Tots dos tenen capacitat de seguiment en el temps.
  • Tots dos utilitzen un sistema per organitzar l'agenda de contactes.
  • Tots dos inclouen la gestió de projectes o la planificació de tasques/activitats .

Diferències:

  • El de CRM és per a les relacions i dades dels clients i se centra en les activitats externes d'un negoci. El de gestió de projectes, en canvi, se centra en objectius i projectes dins l'empresa i juga amb dates, lliuraments i pressupostos.
  • El programari CRM és per al suport al client, interacció i seguiment. L'altre és per a la gestió de pressupostos, gestió de carteres, planificació de projectes, etc.
  • El programari CRM té com a objectiu l'èxit a llarg termini dels clients, mentre que l'altre programari té dates específiques d'inici i final de projectes.

Asana com a programari CRM?
Inicialment Asana es va crear com a programari de gestió de projectes. No obstant això, és realment només això? Es pot utilitzar com a programari CRM al mateix temps?
Gràcies a les semblances entre els dos tipus de programari, Asana també es pot utilitzar com a CRM. La manera és creant els clients com si fossin un projecte o una tasca.

Vols que t'expliquem com fer-ho? Contacta amb nosaltres!

cross